Sprečite upalu išijasnog nerva sa ovih 8 vežbi! 100% efikasne!

Sprečite upalu išijasnog nerva sa ovih 8 vežbi! 100% efikasne!

Prema statistikama, oko 40% svetske populacije oseća bol u lumbosakralnom predelu ili postaje žrtva išijasa. Da li je to puno ili malo?

Bez obzira na vaš odgovor, “Dnevni Magazin” iskreno ne želi da upadnete u ovih 40% i za vas je pripremio posebne vežbe.

Uz njihovu pomoć možete ojačati lumbalni region i sprečiti (ili zaustaviti) upalu išijasnog nerva. Vežbajte svakodnevno - a bolovi u leđima vam definitivno neće smetati!

VEŽBE ZA PREVENCIJU IŠIJASA

 1. Stanite okrenuti ka sedištu stolice. Savijte desno koleno i stavite ga na sedište tako da je butina paralelna sa podom, a koleno direktno iznad članka. Stavite levi dlan na spoljnu stranu desnog kolena i, bez pomeranja desne noge, okrenite telo udesno.
  Udahnite nekoliko puta duboko i zadržite ovu pozu 30 sekundi. Ponovite vežbu za levu nogu.
 2. Ležeći na leđima, približite jedno koleno grudima, a drugu nogu držite ispruženu. Udahnite nekoliko puta duboko. Držite ramena na podu. Ponavljajte 30 sekundi za svaku nogu.
 3. Polazna pozicija je ista. Raširite ruke u bokove, kao da formirate slovo T. Ne podižući ramena od poda, okrenite oba kolena prvo na desnu, a zatim na levu stranu. Dišite duboko i slobodno. Ponovite vežbu po jedan minut sa svake strane.
 4. Lezite na leđa i oblikujte slovo T telom (noge skupljene, ruke raširene u stranu). Držeći jednu nogu ispruženu, savijte drugo koleno pod uglom od 90 °, stavite suprotnu ruku na koleno. Gledajte ka ispruženoj ruci. Oba ramena treba da budu ravna na podu. Dišite duboko i slobodno, uzimajući po minutu na obe strane.
 5. Ustanite uspravno i zakoračite napred napred savijajući nogu u kolenu. Druga noga je ispružena. Okrenite telo prema savijenoj nozi, spojite dlanove i stavite ruke tako da je lakat na spoljnoj strani savijenog kolena. Pokušajte da ostanete u ovom položaju 30 sekundi.
 6. Sedite na pod. Savijte desno koleno i prebacite ga preko leve butine. Stavite desnu ruku na pod iza sebe, a levi lakat na spoljnu stranu savijenog kolena. Rotirajte telo prema ispruženoj ruci, pokušavajući da noge zadržite u prvobitnom položaju.
  Ako uspete, pokušajte da ostanete u ovom položaju 30 do 60 sekundi i ne zaboravite da promenite noge.
 7. Stanite na kolena i pritisnite dlanove na pod. Izvijte leđa i podignite grudi. Osetite kako se mišići ramena istežu. Dišite mirno i ravnomerno oko 10 sekundi. Zatim savijte leđa u luk, pritiskajući bradu na grudi.
  Ponovo zadržite 10 sekundi i vratite se u početni položaj. Radite vežbu jedan do dva minuta.
 8. Najlakša poza na ovoj listi. Sednite na pete sa malo razmaknutim kolenima. Spustite čelo na pod, ispružite ruke ravno ispred sebe i opustite se, pokušavajući da dišete duboko i mirno. Možete ostati u ovom položaju koliko god želite. Glavna stvar je da ne zaspite. U suprotnom, noge vam ovo neće oprostiti.

Ako radite u kancelariji, vodite sedeći način života ili počnete da primećujete da vas povremeno bole leđa, ove vežbe ne samo da će biti odlična prevencija, već će vam pomoći da se rešite postojećih problema.

Recite prijateljima o ovim vežbama. Najbolji način za borbu protiv išijasa je prevencija!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE