*Zamrznite limun i oprostite se od dijabetesa, tumora i gojaznosti!

*Zamrznite limun i oprostite se od dijabetesa, tumora i gojaznosti!

Ažurirano: 10.01.2023.: Informacije prenesene u tekstu koji smo prethodno objavili nisu zasnovane na činjenicama te shodno tome, ne postoji sigurnost da ovaj lek deluje. Iako se godinama prenosi sa generacije na generaciju, ne postoje sigurne tvrdnje da je ovaj lek delotvoran u borbi protiv pomenutih bolesti.

Kora limuna sadrži 10 puta više vitamina od limunovog soka! Korica limuna izuzetno je korisna kako u svakodnevnom životu, tako i za zdravlje. Nedavna istraživanja naučnika dokazala su da je kora limuna sredstvo za prevenciju raka!

Da biste iskusili sve blagodati limuna, isprobajte naše savete u praksi. Jedinstveni lek koji vas spašava mnogih nevolja!

SMRZNUTI LIMUN

Dovoljno je da oprani limun stavite na par sati u zamrzivač, a zatim ga izrendate. Možete koristiti ne samo koru, već i izrendanu pulpu.

Limun se može dodati u bilo koja jela: postaće profinjenija, ukus i miris će se promeniti. Razne salate, sosovi, supe, jela od ribe i mesa koristiće samo ako im dodate aromatičnu kiselost!

Kora limuna je sposobna da neutrališe ćelije karcinoma i ukloni štetne toksične supstance iz tela. Zbog toga se limun često preporučuje da se koristi kao preventivna mera koja pomaže telu da se nosi sa bilo kakvim poremećajima u radu.

KAKO KORISTITI LIMUNOVU KORU

Limun pomaže u suočavanju sa mnogim svakodnevnim poteškoćama: sok dobro čisti razne površine i osvetljava kožu lica, kora osvežava vazduh i odbija insekte.

Kora limuna može se sušiti kao i zamrznuti. Veoma dobar način za uzimanje hranljivih sastojaka je pravljenje limunskog praha od sušene limunove korice u blenderu. Ovaj prah daje poseban ukus pečenim proizvodima, možete ga dodati salatama, žitaricama, čaju i kafi.

Ako limunu u prahu dodate šećer, dobićete nešto zaista ukusno: limunski šećer! Šećer, pomešan sa fino mlevenom koricom, upije esencijalna ulja i postaće nezamenljiv u vašem domu. Miriše tako ukusno i neverovatno!

Preporučuje se žvakanje limunove kore sa smanjenim apetitom, za poboljšanje varenja i metaboličkih procesa, za dobru funkciju žučne kese. Pored toga, kora ublažava upalu: ako grlo počne da boli, odmah žvakajte mali komad - odmah će se osećati bolje.

Recite svojim voljenima o prednostima smrznutog limuna. Ovaj proizvod nema premca!

Limunskom vodom možete napraviti i ovaj drevni nemački lek za čišćenje krvnih sudova.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE