Zdravo crevo je temelj dobrog zdravlja! Da izgledate mlađe od svojih godina...

Zdravo crevo je temelj dobrog zdravlja! Da izgledate mlađe od svojih godina...

Šta je temelj našeg dobrog zdravlja? Sa apsolutnom sigurnošću možemo reći da je ovo zdravo crevo. Naše zdravlje creva je previše važno da bismo ga podcenili.

Mnogi ljudi shvataju važnost rada srca, mozga, jetre, bubrega i pankreasa. A važnost pravilnog rada creva se podcenjuje. U međuvremenu, uzrok gotovo bilo koje naše bolesti treba tražiti upravo u neispravnosti debelog creva.

Da biste se osećali dobro i izgledali mlađe od svojih godina, morate se pobrinuti za pravilan rad creva. Da li želite da imate lepo telo i rešite se digestivnih problema? Ova jednostavna pravila će vam pomoći.

KAKO NORMALIZOVATI RAD CREVA

Ujutro, ustajući iz kreveta, "operite" i "pokrenite" creva - popijte čašu obične vode. Posle 15 minuta popijte šolju biljnog ili zelenog čaja. A nakon još 10-15 minuta doručkujte obilno.
Nikada nemojte jesti ako nemate apetita (na primer, ako ste bolesni). U ovom slučaju, crevni sudovi su grčeviti, a resice su pritisnute na crevne zidove, što znači da nije u stanju da normalno svari hranu. Takođe, nemojte jesti ako ste iritirani ili ste veoma umorni. Hormoni stresa sprečavaju potpuno varenje hrane.

Proces probave započinje u ustima, a ako hranu progutamo u komadima, javljaju se probavni problemi. Ovo se posebno odnosi na masnu i tešku hranu. Stoga, ako vam ponestaje vremena za ručak, odaberite hranu kojoj će trebati manje vremena za probavu (jogurt, kefir, voće).

Uopšte nije potrebno raditi čišćenje i klistiranje. Mogu se zameniti jednostavnom salatom od povrća, koja, opravdavajući svoje ime, bukvalno izbacite iz tela sve najštetnije! Pripremite ovu salatu svake dan nedelju dana.

Neophodno je osloboditi se zatvora, jer ako se creva ne očiste, započinje proizvodnja toksičnih supstanci, koje ulaze u krvotok, a zatim se prenose kroz telo. Zato pokušajte da jedete što više vlakana i pijete najmanje dva litra kvalitetne vode dnevno.

Creva neće moći normalno da funkcionišu bez korisne mikroflore. Da biste uspostavili ili održali ravnotežu, svakodnevno morate da jedete žive fermentisane mlečne proizvode. Preporučljivo je dati prednost prirodnom jogurtu, ili još bolje - kuvati ga kod kuće.

Bilo koji intenzivni pokreti, posebno ako uključuju mišiće stomaka i leđa, povećavaju pokretljivost creva i pomažu u njegovom redovnom pražnjenju. Posebnu pažnju treba obratiti na sklonosti, jer zagušenja u predelu velikog psoasa dovode do zagušenja u crevima.

Tokom života prosečne osobe kroz creva prođe približno 100 tona hrane i 40.000 litara tečnosti. Kao rezultat, u njemu se akumuliraju mnoge toksične supstance. Postoji mnogo načina za čišćenje debelog creva, ali nisu svi dobri.

„Crevo je drenažni sistem tela, ali ako se njime loše rukuje, postaće izvor toksina koji cirkulišu telom“, dr Villiam Hunter.

Danas je najjednostavniji i najpristupačniji način „opšteg čišćenja“ creva i tela u celini čišćenje pomoću semena lana i kefira. S obzirom da su lanena semena slabo žvakana i često se ne apsorbuju u potpunosti, za čišćenje je bolje koristiti brašno od njih. Brašno od lanenog semena se bolje meša u kefiru.

TRO-SEDMIČNI CIKLUS ČIŠĆENJA OD LANENOG BRAŠNA I KEFIRA

Da biste pripremili brašno, potrebno je mleti suvo seme lana u mlinu za kafu ili provući ga kroz mlin za meso.

 1. Prva nedelja
  Dodajte 1 kašičicu lanenog brašna u čašu kefira (100 grama), promešajte. Uzimajte ga strogo na prazan stomak. Bolje je otkazati doručak i pojesti nešto lagano za popodnevnu užinu.
 2. Druga nedelja
  Zapremina kefira se ne menja, ali količinu brašna treba udvostručiti.
 3. Treća nedelja
  Poslednjih nedelju dana trebalo bi da koristite napitak sa dodatkom 3 kašičice brašna u istu količinu kefira.

ČETIRI SEDMICE LEČENJA

Za razliku od prvog recepta, obrok od kefira i lanenog semena treba jesti uz doručak.

 1. Prva nedelja
  Kao i u prethodnom slučaju, prva nedelja podrazumeva rastvaranje kašičice lanenog brašna u 100 grama kefira. Ovo piće se pije cele nedelje.
 2. Druga nedelja
  Količina kefira ostaje nepromenjena, dok se količina lanenog brašna udvostručuje.
 3. Treća nedelja
  Zapremina kefira mora se povećati na 150 grama. Shodno tome, količina lanenog brašna dovodi se do zapremine 3-4 kašičice.
 4. Četvrta nedelja
  Lečenje u završnoj fazi sprovodi se prema šemi treće nedelje.

Važno je zapamtiti režim pijenja tokom čišćenja i unositi najmanje dva litra čiste vode dnevno. Glatko i nevidljivo mršavljenje biće prijatan bonus.

"Dnevni Magazin" je više puta obrađivao temu čišćenja creva.

Za dobro funkcionisanje creva potrebna je raznovrsna i hranljiva ishrana. Podelite vezu sa prijateljima, pomozite im da naprave prvi korak ka zdravlju.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE