Kako da se zaštite od krpelja i ujeda insekata

Kako da se zaštite od krpelja i ujeda insekata

Topli letnji i prolećni dani imaju samo jedan nedostatak - gadni insekti koji žele da vas ujedu. Krpelji su posebno opasni. Ako volite aktivnosti na otvorenom i provodite puno vremena na otvorenom ili vikendom idete na piknik sa porodicom, onda postoji šansa da se vratite sa ovim gmizavcima na telu.

Da bi imali samo radost i da ne morate da razmišljate o potencijalnoj opasnosti od uboda krpelja, uredništvo „Dnevnog Magazina“ reći će vam trik. I kao što pretpostavljate, rešenje ovog problema je vrlo lako.Sve što trebate je običan valjak i esencijalno ulje. Na valjak dodajte samo malo esencijalnog ulja. Samo to radite ravnomerno i pažljivo kako kasnije ne biste zamrljali odeću. Pre odlaska u šetnju do parka ili odlaska u prirodu, pređite valjkom nekoliko puta po odeći koje ćete nositi.

Samo imajte na umu da neće svako esencijalno ulje funkcionisati. Predstavljamo vam 4 najefikasnijih ulja za borbu protiv grinja.

ADEKVATNA ETERIČNA ULJA 

 1. Eukaliptus
  Ulje eukaliptusa može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa uljem limunske trave za odbijanje insekata.
 2. Limun
  Smatra se da je ovo ulje posebno efikasno protiv krpelja, buva, pa čak i vaški.
 3. Nana
  Ovo esencijalno ulje je toksično za insekte i efikasan je prirodni repelent.
 4. Lavanda
  Neverovatno je to što ljudi vole miris lavande, ali grinje to ne mogu podneti. Štaviše, ovo se odnosi i na mušice i komarce.

Postoji još jedan prijatan bonus u ovoj metodi borbe protiv krpelja - pomaže u odbijanju komaraca i raznih mušica. Zbog činjenice da valjkom na odeću nanosite esencijalno ulje, to će biti neupadljiv miris za vas i one oko vas.

Takođe, neki jednostavno pomešaju vodu sa esencijalnim uljima i nanose na telo kao sprej. Ali u vrućem vremenu kontakt isparenog tela sa uljem može dovesti do iritacije kože.

Kada planirate odlazak u prirodu, koristite ovaj trik i odmorite se bez dosadnih krpelja. I ne zaboravite da ovaj koristan trik podelite sa prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE