Tokom godina čoveku postaje teže ne samo da se nosi sa svakodnevnim poslovima, već i da nadgleda svoje telo. Počinje lošije da funkcioniše: stare bolesti se pogoršavaju, kosti bole, metabolizam usporava...
Svi tražimo spokoj i težimo harmoniji sa svetom ili barem sa sobom. Međutim, postoje milioni faktora koji nas sprečavaju da to učinimo u potpunosti: stres, bol, životne nedaće, loše misli i još mnogo toga.
Veliki stomak nije samo ružan, već i vrlo opasan. Visceralna mast se naše telo akumulira oko trbušnih organa. Zbog toga je opasnija od obične masti u potkožnim slojevima struka i bokova, a mnogo je teže nositi se s njom. Višak visceralnog sloja izaziva dijabetes, razne upale, bolesti kardiovaskularnog sistema, probleme sa žučnom kesom, pa čak i rak dojke.
Ugljene hidrate danas mnogi smatraju uzrokom viška kilograma i raznih bolesti. Istovremeno, nutricionisti podsećaju da su nezamenljiv izvor energije za telo. Ugljeni hidrati su zaista neophodni i važni u ishrani, ali nisu svi podjednako korisni.
Savremena kozmetologija omogućava nam da produžimo mladost i postignemo savršene crte lica bez operacije. Međutim, niko ne može dati nedvosmislen odgovor kako fileri i razni preparati za održavanje lepote i mladosti kože utiču na naše telo.
Moja žena nije zaposlena.
Moja žena ne radi!!!
Ljudsko telo ima:
Danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv raka. Cilj mu je podizanje svijesti o oboljenjima, prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju te zloćudne bolesti.
Svinjska mast je jedinstveni proizvod koji je cenjen u različitim kuhinjama sveta. Dugo vremena svinjska mast poštovana je ne samo zbog blagodati i sadržaja kalorija, već i zbog neutralnog ukusa i mirisa, što je omogućilo uspešnu upotrebu proizvoda u kuvanju.
Spavanje je čoveku neophodno kao voda i hrana. Verovatno ste primetili da kada slabo ili malo spavate niste samo umorni, već i odsutni. Koža i opšti ton tela takođe izgledaju lošije. Ali to se dešava čak i kada spavate 6-8 sati dnevno.
Živimo u svetu visoke tehnologije u kojem razni uređaji pomažu da život bude lakši. Ali u isto vreme raste broj bolesti, posebno onih povezanih sa radom mozga. Mnogi ljudi nakon 60 godina imaju slabo pamćenje i vrlo su rastreseni.
Kefir je izum kavkaske kuhinje. Postoji legenda da je u davna vremena prorok Muhamed došao na planinu Elbrus i divio se ljudima koji tamo žive. Iz svojih stvari izvadio je nekoliko “zrna” (ispostavilo se da su mlečne gljive) i naučio ljude da prave napitak od zdravlja i dugovečnosti, kasnije nazvan kefir.
Nije tajna da se većina ljudi sa prekomernom težinom prejeda. Neke „uhvati“ stres, drugi ne mogu da zamisli dan bez slatkiša i kolačića, a treći ne mogu da gledaju film bez sendviča. U svakom slučaju, formira se loša navika, koju prati stalni osećaj gladi. Kako se nositi sa stalnim razmišljanjima o hrani?
Mi na Facebooku

VOJNA DIJETA: 5kg za 7 dana - bez ikakvog odricanja!

6 masnih hormona odgovorno je za skladištenje masti, evo kako da ih isključite

Greške prilikom kuvanja pirinča: u pirinču postoji arsen - morate ga očistiti pre upotrebe

100 puta efikasnija od hemoterapije! Biljka koja uklanja ćelije raka u roku od 48 sati

Rešite se viška kilograma: svako jutro istrljajte telo štapom
