Ovaj divan cvet morate imati u svom domu! Lekovitost geranijuma!

Ovaj divan cvet morate imati u svom domu! Lekovitost geranijuma!

Domaći pelargonijum (geranijum) je biljka koja se ranije smatrala cvetom aristokrata. Njegovo divno bujno cveće i živopisne boje krasiće svaki dom.

Ali geranijum nije samo lep cvet. Teško je proceniti njegova lekovita svojstva. "Dnevni Magazin" reći će vam tačno kako da koristite ovu nepretencioznu biljku. Imajte na umu da sve vrste pelargonija, bez izuzetka, imaju lekovita svojstva.

Geranijum lekovitost

  1. Za lečenje kašlja uzimajte 25 g lišća geranijuma na litar vode i kuvajte ih 10 minuta. Isperite grlo ovom tečnošću i simptomi prehlade će nestati kao rukom odnešeni. Sok od lista geranijuma može se ukapati u nos da biste se rešili prehlade.
  2. Nanesite list geranijuma na zglob ako želite da normalizujete krvni pritisak.
  3. Kod upale srednjeg uha lagano gnječite list geranijuma tako da sok izađe. Srolajte list u cev i stavite ga u uvo preko noći.
  4. Da biste ublažili zubobolju, prikačite biljni list na zub.
  5. Geranijuma luči baktericidne supstance koje uništavaju stafilokokus aureus, što izaziva inflamatorne bolesti.
  6. Eterično ulje geranijuma blagotvorno deluje na kožu, leči osip i ekcem.
  7. Sok od geranijuma može se koristiti za lečenje katarakte u ranim fazama. Nakapajte sok biljke u oči i vid će vam se poboljšati.
  8. Geranijum se takođe koristi u kozmetologiji. Operite kosu decokcijom lista geranijuma. Ovo će vas spasiti od problema sa gubitkom kose.
  9. Ljudi kažu da je ova sobna biljka sposobna da odgovori na bolest svog vlasnika. Kada je čovek teško bolestan, u kući propadaju sve vrste geranijuma, osim crvene...

Neka vas ovaj zapanjujuće lep cvet zaštiti i ne zaboravite da podelite recepte za zdravlje sa svojim prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE