Zašto Italijanke ne jure za muškarcima

Zašto Italijanke ne jure za muškarcima

Kažu da najsrećniji ljudi na svetu žive u Italiji. Nikada se ne zamaraju sitnicama, a takođe znaju kako da doživljavaju život kakav jeste.

Kao rezultat toga, oni manje pate i imaju prozaičniji pogled na odnose. Dnevni Magazin će vam reći kako žena treba da se ponaša prema muškarcima, bar tako Italijanke misle. Razgovarajmo o mudrim italijanskim poslovicama.

KAKO BITI ŽENA

Italijani ironično opažaju: „Sve je od Boga. Osim žena“. Takođe se šale: „Postoje dva načina da se raspravljate sa ženom, ali nijedan ne uspeva. Za razliku od naših muškaraca, Italijani se ne obaziru na male probleme u komunikaciji sa suprotnim polom. Ne bacaju gnev ili žude za obračunom, već jednostavno percipiraju žensku prirodu kakva jeste. Italijani samo znaju da se žene ponekad ponašaju nelogično.

Kažu i da je žensko raspoloženje poput vremena. Danas sija sunce, a sutra oluja sa oblacima. Ne biste se trebali boriti protiv ove oluje, samo je treba preživeti.

Isto tako, Italijani nisu preterano zabrinuti zbog veza. Žive opušteno i veruju u jednostavnu istinu: „Šta vam je suđeno, niko neće uzeti“. Stoga ne žure sa činjenicom da još nisu venčani sa 27 godina. Oni nikoga ne jure samo zato što je to poslednji voz. Njihove žene ne vide nikakve prepreke, nemaju predrasude u vezi sa godinama. Stoga se osećaju samopouzdanije i opuštenije.

U ovom slučaju ne treba trčati za nekim ili hvatati na sajtovima za upoznavanje. Doći će vreme - na horizontu će se pojaviti vaš željeni čovek.

Ne trpite usamljenost

S druge strane, Italijanke primećuju: „Ni u raju niko ne želi da bude sam“. U našoj zemlji čvrsto veruju da je bolje biti sam nego sa bilo kim. To je tako, ali u svemu tome mora postojati ravnoteža. Ne treba čekati princa na konju, idealni izabranik ne postoji. Bolje je ceniti muškarce koji se susreću na životnom putu i ​​pružiti im priliku da se izraze, izraze svoja osećanja.

Još jedna vrlo popularna italijanska poslovica: „Ne kroči u reke sa dve noge“. Čini mi se da svako može ove reči protumačiti na svoj način. Italijani kažu da je ova poslovica samo za one kojima se žuri u vezi. Ako još uvek ne poznajete dovoljno svog izabranika, ne bi trebalo odmah da se venčate i imate troje dece. Prvo treba da se pažljivije upoznate. Takođe, žena treba da ima finansijsku slobodu i prosperitet. U suprotnom, bićete potpuno zavisni od muškarca i nećete moći jednostavno i lako da napustite vezu.

O neuspesima

Italijani pokušavaju da neuspeh dočekaju sa optimizmom. Pa, kako drugačije? Povodom neuspeha, Italijani se šale: „Život je poput jelke: uvek postoji neko ko će slomiti ukrase.“

Međutim, najvažnije mudrosti Italijanke prenose sa starijih na mlađe. Bake unukama, majke ćerkama. Ovu poslovicu treba da se seti svaka žena, bez obzira na nacionalnost ili mesto boravka. Zvuči ovako: „Nikad ne trči za tramvajem i čovekom. Doći će još jedan“.

Možda je autor ovih reči želeo da kaže da svako od nas treba da nauči da voli sebe više od drugih. Budite srećni, strpljivi i smireni i tada nećete ostati sami. Koje vam se poslovice najviše sećaju?

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE