Moja mama nema bore jer svako veče za par minuta uradi ove vežbice

Moja mama nema bore jer svako veče za par minuta uradi ove vežbice

Moja mama se vrlo pažljivo brine o sebi i neprestano pronalazi nove načine za borbu protiv bora. Ona je protiv hirurške intervencije i veruje da se sa starosnim promenama kože treba boriti samostalno. Bar dok funkcioniše. I jedna od najefikasnijih metoda koja, bez sumnje, deluje, ona smatra posebnim vežbama.

I danas sa vama delimo set najefikasnijih vežbi za žene, koje pomažu u borbi ne samo sa promenama vezanim za uzrast, već i asimetrijom lica.

ASIMETRIJA LICA

Asimetrija leve i desne polovine lica prilično je česta pojava. Samo što je kod nekih to izraženije, kod drugih manje. A ovaj problem može imati različite razloge: urođeni ili stečeni. Stečena asimetrija, pak, može biti uzrokovana raznim razlozima, od upale nerva do loših navika.

Pored toga, može se pojaviti usled prirodnog starenja tela ili u pozadini starosnih bolesti. Sa ovom vrstom asimetrije sledeće vežbe će vam pomoći da se nosite sa njima.

6 NAJBOLJIH VEŽBI

 1. Vežba broj 1
  Stavite dlanove na potiljak. Jastučići u osnovi palca trebaju biti iza ušiju. Zaključaj prste. Pritisnite blazinice prstiju na potiljku u skladu sa disanjem. Odnosno, dok udišete, pritiskate, dok izdišete, opuštate se. Ponovite ovo 5 puta.
  Obavezno pripazite na disanje, ovo je važno za sve naredne vežbe. Dišite polako i duboko, a vežbe izvodite u ritmu.
 2. Vežba broj 2
  Ruke u istom položaju. Udahnite duboko, zadržite dah i pritisnite jastučiće na potiljku. Zadržite dah 1-3 sekunde, izdahnite i opustite se. Ponovite 5 puta.
 3. Vežba broj 3
  Stavite ruke na glavu tako da se prsti spoje na vrhu glave. Zaključaj prste. Dok izdišete, vrhovima prstiju pritisnite vrh glave prema dole i u bokove, dok izdahnite, opustite se. Ponovite 3 puta.
 4. Vežba broj 4
  Stavite vrhove prstiju na slepoočnice. Tokom udisanja, lagano pritisnite prstima, dok izdahnite, opustite se. Ponovite 3 puta.
 5. Vežba broj 5
  Stavite prste na čelo iznad obrva tako da jastučići palca stoje na slepoočnicama. Tokom udisanja, lagano pritisnite obloge na spoljnim ivicama obrva prema centru. Opustite se dok izdišete. Ponovite 5 puta.
 6. Vežba broj 6
  Levu ruku postavite vodoravno na čelo, a desnu u dnu nosa. Bez obzira na disanje, polako pomerite ruke u različitim pravcima, samo nežno i bez trzaja. Ponovite 10 puta.

Sve vežbe moraju se izvoditi pažljivo kako ne bi bilo neprijatnosti ili bolova. Ako osetite bol, trebalo bi da prestanete sa vežbanjem. Da bi se postigao rezultat, vežbe se moraju izvoditi svaki dan. Odvojite malo vremena za sebe uveče, pre spavanja, i napravite ovaj jednostavni kompleks.

Ove vežbe su jedan od najlakših načina za ispravljanje lica kod kuće. Malo truda, istrajnosti i strpljenja definitivno će doneti željeni rezultat!

Koje tajne mladosti imate? Podelite sa nama u komentarima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE