Povrće koje možete nicati iznova i iznova

Povrće koje možete nicati iznova i iznova

Ispostavilo se da je vrlo lako uvek imati sveže bilje na stolu. Mnoge biljke odmah klijaju u vodi i obnavljaju se. Pokušajte da napravite svoju malu baštu kod kuće - vitamini će vam davati snagu svakog dana!

POVRĆE KOJE MOŽETE KLIJATI

  1. Zeleni luk će ponovo narasti ako ga ostavite u maloj šolji sa korenima u vodi. Prostorija u kojoj će rasti treba da bude dobro osvetljena.
  2. Beli luk dobro klija i može dalje da raste u čaši vode. Klice belog luka vrlo su nežnog ukusa, savršene za dodavanje u salate i soseve.
  3. Lisnato kinesko povrće Bok Choi će ponovo niknuti kada se stavi u posudu sa vodom. Posle toga, slobodno ga presadite u saksijicu.
  4. Isečeni vrhovi šargarepe dobro klijaju u vodi. Oduševiće vas svetlim zelenilom odličnim za salate.
  5. Stavite male izdanke bosiljka dužine 3-4 cm u čašu vode na direktnu sunčevu svetlost. Kada udvostruče veličinu, biljku možete posaditi u zemlju. Bosiljak će ponovo biti bujan i zdrav.
  6. Odsecite osnovu celera i stavite je u tanjir sa toplom vodom na sunce. Lišće će početi da raste u sredini baze, a zatim ga možete presaditi.
  7. Salata Romaine ponovo će zaživeti ako je nekoliko dana potopite u vodu tako da voda pokrije polovinu biljke. Posle toga, odmah će se pojaviti novi listovi, a biljka se ponovo može posaditi u zemlju.
  8. Korijander dobro uspeva u vodi. Pokušajte da ga zasadite, a mirisni izdanak će vas odmah obradovati neredom bujnog zeleniša.


Mala kućna bašta takvih zdravih i ukusnih biljaka sigurno će vam dobro doći. Ovo povrće i začinsko bilje može se uzgajati kod kuće bez poteškoća. Vrlo je zdravo konzumirati ga svakog dana zbog korisnih nutrijenata koje sadrži. Podelite ovu zanimljivu ideju sa svojim prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE