Za dobar san krevet mora biti u pravilnom položaju

Za dobar san krevet mora biti u pravilnom položaju

Dobar san je garancija izvrsnog zdravlja i vedrog raspoloženja. A činjenica da za aktivnost i energiju čovek treba da spava oko 8 sati dnevno odavno je svima poznata. Ali malo je ljudi pomislilo da neke naizgled beznačajne sitnice utiču na kvalitet spavanja mnogo više od hrkanja vašeg partnera.

“Dnevni Magazin” vas poziva da proučite nekoliko pravila za uređenje prostora za spavanje, usled kojih će vam jutra biti vedra i odmorna.

KAKO POSTAVITI KREVET U SPAVAĆOJ SOBI

 1. Visina kreveta treba da bude 7 cm iznad nivoa kolena, ali dužina treba da bude 10 cm veća od visine najvišeg stanovnika spavaće sobe.
 2. Najpovoljniji položaj kreveta je uz zid. Krevet, smešten uz uzglavlje uz zid, stvoriće osećaj sigurnosti i udobnosti. Nemojte postavljati krevet do prozora!
 3. Takođe, nemojte stavljati glavu kreveta ispod kosog plafona. Ovo negativno utiče na vaše stanje zbog osećaja pribijenosti i pritiskanja od plafona.
 4. Krevet mora biti postavljen tako da bude dostupan sa bilo koje strane. Ne pretrpavajte put do kreveta nepotrebnim predmetima.
 5. Suvišne stvari su prepreka dobrom odmoru. U prostor za spavanje postavite samo potrebne predmete. Na kraju krajeva, svaki detalj u spavaćoj sobi je sposoban da akumulira i nosi ovu ili onu energiju.
  Inače, ovo se odnosi i na stare stvari koje svi vole da drže ispod kreveta. Bolje je pronaći drugo mesto za stare stvari ili ih izbaciti iz kuće ukoliko više nisu potrebne.
 6. Postavite krevet što dalje od vrata, jer buka svakodnevnih poslova ne bi trebalo da vam smeta u spavaćoj sobi.
 7. Lampama, slikama i policama nije mesto iznad glave kreveta. Ništa ne bi trebalo da visi nad vama!
 8. Poželjno je da ulazna vrata u sobu budu vidljiva osobi koja leži na krevetu. Ako su vam vrata iza glave ili preblizu, san će biti nemiran i uznemirujući.
 9. Ako želite da vaš odnos sa srodnom dušom bude skladan, ne biste trebali davati prednost krevetu podeljenom na dva dela. Tako jasna linija može dovesti do nesuglasica i svađa.
 10. I zapamtite da spavaća soba uvek treba da bude čista i sveža! Menjajte posteljinu najmanje jednom nedeljno i ne zaboravite da povremeno okrećete dušek.

Kada je sve na svom mestu u spavaćoj sobi, budićete se odmorni, puni energije sa osmehom na licu, spremni za nov dan i nove pobede!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE