SOBNO CVEĆE - Recept za njegovu negu i fenomenalno cvetanje

SOBNO CVEĆE - Recept za njegovu negu i fenomenalno cvetanje

Kako će vodonik-peroksid pomoći sobnim biljkama i zašto je on izuzetno neophodan.

"Nekada sam sa ravnodušnošću gledao na sve zelene sobne biljke. Ali, očigledno, pre ili kasnije, svakome dođe da stan učini udobnijim i prijatnijim. Sada moju kuhinju krase dve divne bebe avokada uzgojene u semenima. I počinjem da se pitam kako najbolje da se brinem o njima.

Prijatelj mi je savetovao da započnem sa najjednostavnijom, ali najefikasnijom metodom. Ispostavilo se da je ovo obični vodonik-peroksid koji se verovatno nalazi u vašem domu. A kako tačno da ga koristite, reći ću vam dalje."

ZELENE SOBNE BILJKE

Rastvor vodonik-peroksida pogodan je za razne svrhe. Prvo, može se koristiti za dezinfekciju lišća i tla. Drugo, pogodan je za lečenje semena biljaka. Pored toga, peroksid se često koristi za sprečavanje truljenja.

Veruje se da će ovaj tretman sobnih biljaka dovesti do čestog cvetanja, a verovatnoća pojave bolesti će se smanjiti. Ako se odlučite za upotrebu vodonik-peroksida, imajte na umu da je dozvoljen samo 3% rastvor.

Kako se koristi vodonik-peroksid

Vodonik-peroksid se može koristiti na različite načine. Na primer, koristite ga za zalivanje sobnih biljaka. Kišnica je najbolja za pripremu rastvora ali ako ne možete da je sakupite, koristite normalnu vodu bez hlora. Razblažite 2 kašike vodonik-peroksida u 1 litru vode i to dobro promešajte. Zatim zalijte svog zelenog prijatelja onako kako biste to inače učinili.

Ako želite da obradite zemlju, razblažite 3 ml peroksida u 1 litru vode i navlažite zemlju. Pored toga, rastvor se može koristiti i za prskanje biljaka. U ovom slučaju, proporcije rastvora ostaju iste, ali rastvor vode i vodonik-peroksida treba dodati prstohvat šećera. Prskajte spoljašnjost sobnih biljaka. Ne zaboravite na stabljike. Kao rezultat, izgled vaših zelenih prijatelja će se znatno poboljšati.

Između ostalog, sobne biljke treba zaštititi od štetočina. Na primer, mušice, grinje, paukovi i ostali insekti vole sobne biljke. Da biste ih zaštitili, umesto šećera dodajte 40 kapi joda u pripremljeni rastvor. Rešenje koje smo opisali preporučuje se da se koristi najviše jedanput u 4-5 dana.

Doziranje sredstava

Budite oprezni sa doziranjem vodonik-peroksida. Morate da razumete i razmislite u koju svrhu ćete ga koristiti. Na primer, za svakodnevno zalivanje dovoljno je samo par kapi na 1 litar vode. Ako želite da dezinfikujete seme pre sadnje, vodonik-peroksid 3% ne treba razređivati. Ova razmera je relevantna i za sadnju povrtnih kultura u bašti. U istom slučaju možete pripremiti tlo. Za ovo će biti potrebna 1 boca peroksida i 5 litara vode.

Hranjenje zatvorenih(sobnih) biljaka

Vodonik-peroksid je univerzalni lek za zatvorene biljke. Činjenica je da sadrži elemente važne za rast i cvetanje biljaka. Zbog toga ne morate da koristite dodatno đubrenje ako započnete da koristite peroksid. Budite oprezni, jer previše đubriva može, naprotiv, naštetiti biljci.

Sjajno je što tako jednostavan farmaceutski proizvod može poboljšati stanje i izgled sobnih biljaka, zar ne. I sve to bez dodatne potrošnje na posebna hemijska đubriva i đubrenje. Štaviše, iskusni vrtlari uveravaju da će rezultati peroksida biti primetni vrlo brzo.

Da li ste vi ikada koristili vodonik-peroksid u ove svrhe? Podelite svoje iskustvo u komentarima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE