Zašto je mnogim ženama žao energije koja se troši na decu

Zašto je mnogim ženama žao energije koja se troši na decu

Zašto je mnogim ženama žao energije koja se troši na decu?

DECA MAJČINSTVO RODITELJI
Nije svaka žena, koja ima dete, sebi priznala da ga zapravo nije želela i nije planirala. A ako se to i dogodi, definitivno će dobiti puno osuđujućih stavova. Pitanje da li treba imati decu sada se postavlja sve češće. Razmotrimo sve aspekte ovog aspekta života.

DA LI TREBA DA IMAM DECU
Nedavno je sprovedeno nekoliko istraživanja među ženama koje već imaju decu. Imena, naravno, nisu navedena kako bi se žene mogle osećati sigurno i dati najiskrenije odgovore. Suština ovih istraživanja bila je da se otkrije koji se deo majki kaje zbog svoje odluke da imaju dete. Rezultati su bili impresivni, jer je procenat bio izuzetno visok.

Tokom intervjua, majke su priznale da bi njihov život bio mnogo uspešniji i srećniji da su na vreme doneli odluku da nemaju dete. Međutim, svaka majka je rekla da voli svoje dete i da više ne može da zamisli svoj život bez njega.

Čini mi se da je kritična greška koju mnogi čine ideja majčinstva kao nečega lakog. Ovo nije istina. Biti roditelj je teško i to nije samo finansijska strana problema, već i mentalni aspekti. Ne mogu svi da prođu ovaj test, posebno bez spoljne podrške. Ovo je važno i mora se prepoznati.

Zašto imati dete
Nezahvalnost odrasle dece često podstiče razmišljanja o ispravnosti njihove odluke. Međutim, upravo ovaj aspekt najbolje ilustruje da ne biste trebali podleći socijalnom pritisku . Na kraju krajeva, mnogi imaju decu zbog dosadnih rođaka i njihovih ozloglašenih konstatacija „i koji će vam dati vode u starosti“.

Trebali bi pažljivo analizirati sve svoje resurse kada razmišljate o detetu. I ne samo finansijske! Da li ste spremni da pustite čoveka u život, a da mu zauzvrat ne zahtevate ništa? A upravo tako bi trebalo da bude. Naša deca ne biraju da li će se roditi ili ne. Mi donosimo odluku i nemamo pravo da od njih bilo šta zahtevamo.

Naravno, nema ničeg sramotnog ako se, procenivši svoje mogućnosti i želje , odlučite malo sačekati ili uopšte ne rodite. Ovo je fer prema vama samima, a i prema vašem hipotetičkom detetu. Uostalom, nije baš fer ako želite da rodite kako biste kasnije stekli neku korist za sebe.


Puštamo decu u svet, pokušavajući da im pružimo najbolje, ulivajući im ljubav i čineći ih srećnim. Ako sve krene kako treba, onda mama već dobija neverovatno zadovoljstvo zbog ovoga. Važno je samo na vreme shvatiti da li ste spremni da delite svoje resurse i uložite celu sebe u ovaj težak zadatak.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE