Recept za čebureke sa mlevenom govedinom i kako da dobiju na sočnosti

Recept za čebureke sa mlevenom govedinom i kako da dobiju na sočnosti

Čebureci nisu zdrava hrana, ali ponekad se želite počastiti ovim pitama sa sočnim mlevenim mesom. Jedinstveno rešenje je da sami pripremite jelo kako biste bili 100% sigurni u pravilan kvalitet svih sastojaka. Zato danas redakcija časopisa "Dnevni magazin" nudi recept sočnih čebureka koji će biti uspešni čak i kod domaćica - početnica.

Recept za sočne čebureke

  • 400 g mlevene govedine
  • 1 kašika tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašike prosejanog pšeničnog brašna
  • 6 biljnog ulja
  • 1 kašika votke
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 prsohvata soli
  • Prsohvat bibera

Priprema

  1. U posebnu posudu sipati toplu vodu, dodati šećer i prstohvat soli.
  2. Brašno pomešajte sa vodom, biljnim uljem i votkom. Dobijeno testo umotajte u foliju i ostavite u frižideru pola sata. Tamo će postati fleksibilniji, biće pogodnije to razviti.
  3. Luk sitno naseckajte. Izlupajte ga i dodajte prstohvat soli. Dodajte biber. Dobijenu masu pomešajte sa svežim mlevenim mesom.
  4. Razvaljajte komade testa, u svaki stavite kašiku mlevenog mesa. Formirajte čeburek pritiskajući ivice viljuškom ili prstima.
  5. Čebureke pržite u biljnom ulju na srednjoj vatri. Pržite do zlatne kore sa svake strane oko 2-3 minuta. Hrskavi i sočni čebureki su spremni. Prijatno!

Kao što vidite, kuvanje ukusnih čebureka kod kuće je vrlo jednostavno. Glavna stvar je odabrati pravo mleveno meso, jer punjenje određuje ukus jela. Još bolje, sami izmlevite meso kroz mlin za meso. Tada će se čebureki ispasti odlični, a porodica će biti zahvalna na tako ukusnom delikatesu.

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!