Recept za domaći vafel sa puterom

Ponekad nas hrana magično vraća u vremena i mesta sa kojima ih povezujemo. Takav efekat poseduju i dobre stare vafle, poznate svima još od detinjstva. Zato vam redakcija "Dnevnog Magazina" nudi recept za domaće vafle, koji su nas nekada s ljubavlju obradovali od bake.

Recept za domaće vafle

Vafle napravljeni po ovom jednostavnom receptu uvek su hrskavi i savršeno slatki. Izvadite aparat za vafle iz svog ormara i obradujte sve ovim delikatesom!

  • 200 g putera
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 80 g kisele pavlake
  • 2 kašike brašna
  • 0,5 kašike sode

Kuvanje

  1. Prvo što radimo je da jaja umutimo sa šećerom. 
  2. U masu dodajte omekšali puter, a zatim brašno i sodu. Pažljivo mešajte dok se ne dobije homogena smeša. Testo za vafle je spremno!
  3. Sada započnimo s pečenjem. Zagrevajte električnu pločicu, što često traje ne više od 4-5 minuta. Podmažite površine malom količinom ulja.
  4. Na donju površinu stavite 2-3 kašike testa i zatvorite peglom za vafle. Ali budite oprezni, jer u ovom trenutku iz njega izlazi para, pa je bolje da unapred stavite rukavice za pečenje.
  5. Obično vam treba od 20-30 sekundi do 1,5-3 minuta da pripremite vafel. Sve zavisi od podešavanja vašeg uređaja. Spremnost proverite jednostavnim gledanjem u aparat.

Ako su zlatni, možete ih izvaditi. Da biste to učinili, samo lagano prebacite vafelj viljuškom ili nožem i prebacite ga na tanjir.

Ovako radeći, kroz samo nekoliko koraka, možete napraviti ukusne, aromatične domaće vafle bez margarina i mleka. Preporučuje se da ih poslužite za stolom sa vrhnjem ili kondenzovanim mlekom, iako su sami po sebi dobri. Možete da eksperimentišete sa punjenjem po vašoj želji. Koristite ovaj recept i iznenadite svoje najmilije ukusnim punjenjem. Srećno!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!