Zato što vam treba vrlo malo sastojaka da biste napravili ovu ukusnu i pikantnu salatu. Glavna stvar je imati pikantne note i to je već pola posla.
SVEŽA PILEĆA SALATA
- 300 g pilećeg filea
- 1 glavica crnog luka
- 3 jaja
- 1 paradajz
- 1 kašika šećera
- 3 kašike sirćeta
- 4 kašike majoneza
- so
- biber
PRIPREMA
- Pre-marinirati luk tako što ćete ga iseći na pola prstena i pomešati sa šećerom i sirćetom. Ostavite da se marinira nekoliko sati.
- Kada je luk spreman, možete započeti pripremu salate. Skuvajte jaja (tvrdo) i isecite ih na kockice.
- I paradajz isecite na kockice. Ako ne želite dodatnu tečnost u salati, paradajzu možete izvaditi jezgro. Iako je, po našem skromnom mišljenju, ovo najbolji deo paradajza.
- Pileće meso skuvati u slanoj vodi, ohladiti i iseći na kockice. Ako želite da salata bude još ukusnija, piletinu možete da zapečete u rerni sa začinima. Dimljena piletina je takođe odlična varijanta za ovu salatu.
- Sada pomešajte sve sastojke: jaja, piletinu, paradajz, kiseli luk, biber i so. Sve začinite majonezom - prohladite i smelo poslužite ukućanima ili gostima. Ako ste na dijeti, majonez možete zameniti sosom od jogurta (manje masnoće) i senfa. Uostalom, salata je prilično dijetalna pa, ne morate brojati kalorije.
U našoj porodici salata se zove "Rođendan". Lako je pogoditi da je razlog taj što je pravimo prilikom svake proslave rođendana, pored ostalih đakonija. Rado je pravim i radnim danima, jer se odlično slaže sa bilo kojim prilogom. Nadam se da ćete probati ovaj jednostavni recept i dodati ga među vaše omiljene recepte!