Salata "Džingis kan" - sjajna kombinacija neodoljivih ukusa

Salata "Džingis kan" - sjajna kombinacija neodoljivih ukusa

„Za dva dana kuća će biti puna gostiju, a ja još uvek ne znam kako najbolje postaviti svečani sto za rođendan mog muža i napraviti nešto baš novo, neobično i izuzetno...“ - poznati problem, dame? Za sve koji su dali potvrdan odgovor, uredništvo „Dnevnog magazina“ pripremio je divno rešenje - salatu „Džingis kan“. Uveravamo vas da će ova salata sa suvim šljivama i orasima biti najbolje rešenje za svečanu gozbu od svih mogućih i da će gosti biti oduševljeni i tražiti vam recept!

Mnogi ljudi veruju da je originalni preliv siguran način da bilo koju salatu s vremena na vreme učinite ukusnijom. Međutim, danas ćemo dokazati da čak i sa običnim majonezom možete stvoriti pravo kulinarsko remek-delo!

SALATA DŽINGIS KAN

  • 2 cvekle
  • 1 šargarepa
  • 70 g suve šljive
  • 100 g tvrdog sira
  • 2 čena belog luka
  • 250 g pilećeg filea
  • 80 g oraha
  • soli i bibera po ukusu
  • majonez po ukusu

PRIPREMA

  1. Cveklu i šargarepu operite a zatim ih stavite u šerpu da se skuvaju. U međuvremenu, dok povrće ključa, naribajte sir na krupnije rende. Kada je povrće skuvano, ohladite ga, oljuštite i takođe narendajte na krupno rende.
  2. Zatim stavite suve šljive u malu posudu, prelijte ih ključalom vodom i ostavite da stoje 10 minuta. Nakon što prođe potrebno vreme, suve šljive osušite papirnim ubrusima, a zatim iseckajte.
    Beli luk isecite na tanke kriške, a orahe iseckajte.
  3. Pileći file isecite na male kriške i pržite ga na tiganju dok ne porumeni, posolite i pobiberite.
  4. Došli smo do faze ređanja salate. U prvi sloj stavite pola količine cvekle, a zatim piletinu, i sve pospite seckanim orasima. Dalje dodajte majonez, šargarepu i sir, a zatim ponovo sve začinite majonezom.
  5. Na kraju položite sloj suvih šljiva, preostalu cveklu i beli luk, pa dodajte još jedan sloj majoneza i ukrasite salatu svežim začinskim biljem (peršunom, celerom…).
    Pre služenja stavite salatu u frižider i pustite da se hladi bar sat vremena.

Pogledajte samo kakvo elegantno čudo izlazi na kraju i kako efektno deluje!

Prijatno!

Prepočujemo vam da probate i: ROĐENDAN - PILEĆU SALATU FENOMENALNOG UKUSA. Sve preporuke!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!